Filozofia działania

W naszej codziennej pracy łączymy nowoczesną technologię z tradycyjnymi metodami wypieku.

Nasze chleby powstają jedynie na naturalnym zakwasie.

Nie używamy substancji sztucznie przedłużających trwałość produktów, wypiekamy jedynie z surowego ciasta.

Wykorzystujemy tradycyjne receptury i metody wypieku bez „chodzenia na skróty”. Pozwalamy ciastu dojrzeć w naturalny sposób, nie przyspieszając jego rozrostu zbyt wysoką temperaturą czy dużymi ilościami drożdży.

Wypieki Putka dostarczane są do piekarni nawet 4 razy dziennie, co gwarantuje ich najwyższą świeżość. Stosujemy również metodę dojrzewającego wypieku dla około 20 rodzajów produktów (bułki, przekąski, drożdżówki).  

Posiadamy patenty na niektóre nasze receptury.

Dzięki wyborowi tylko stałych, sprawdzonych dostawców, oferujących jedynie surowce najwyższej dostępnej jakości. Nasze wyroby od lat odznaczają się doskonałymi walorami smakowymi oraz co bardzo istotne, są zawsze powtarzalne.

Jesteśmy solidnym partnerem dla naszych kontrahentów. Za wykonaną usługę płacimy zawsze w terminie i tego samego oczekujemy od innych. Jesteśmy znani jako dobry i uczciwy pracodawca, dzięki czemu możemy się pochwalić kadrą lojalnych i sumiennych pracowników.

Dzięki stałemu rozwojowi firmy, Piekarnie Cukiernie Putka mogą odwdzięczyć się swoim klientom poprzez sponsorowanie licznych imprez kulturalnych oraz prowadzoną działalność charytatywną.